sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Sydämiä, sydämiä :)


Ihanat korut nä
Annika Larsson
(kannessa esimerkkejä sydämistä)

Tänään sain vihdoinki aikaseks tehdä tällasia sydänkoruja. Ystäväni sanoi että sydämien tekeminen ja piirtäminen merkkaa sitä, että on ihastunut, ehkä  se pitää kaikkansa ;) Mun on pitäny jo pitkään kokeilla tehä tällasta, koska mulla on ollu jo vähän aikaa tällanen <-- korunteko kirja, jossa on kaikkia ihania ohjeita mm. tämä, josta tässä tekstissä selitän :)

  • Tällä samalla ohjeella voi tehdä sormuksia, riipuksia korvakoruiksi tai kaulakoruiksi ja jopa avaimenperiksi. Jos tekee avaimenperän niin pitää kayttää joko ruostumatonta teräslankaa, rautalankaa tai paksua hopealankaa, koska ohuemmat ei välttämättä kestä kovaa käsittelyä niin hyvin.

Alapuolella on kuva valmiista teoksesta. Siinä on käytetty hopeoituakuparilankaa. Se on yksinkertainen, mutta erittäin kaunis. Siihen olisi voinut lisätä helmiä koristeeksi mutta lanka loppu kesken ja päädyin tähän tulokseen :) Ihmiset jotka tuntee mut ni varmaan tulee näkemään tän korun mun kaulassa useesti :) Tykkän siitä nimittäin tosi paljon! <3

Tähän työhön tarvitset:
  • Pyörö- ja tasapääpihdit
  • Katkaisupihdit
  • n. 0,2- 0,5 paksuista hopea-tai hopeooituakuparilankaa
  • Helmiä (, jos haluaa)
  • 1 tai 2 välirengasta (riippuu miten haluaa korun kiinnittää)
  • Ketjua tai nauhaa 
  • Lukko ( nauhaan voi tehdä säädettävät solmut)


Tasapäätyisetpihdit
rautalankaa
lasihelmiä
kohta 1.
  1. Ota rauta-/hopealankaa ja kieritä 2-3 sormen ympärille muutama kierrosta. Ennen kierittämistä jätä lankaa n.20 cm ylimääräiseksi 2. vaihetta varten). Isompaa sydänta varten pitää tehdä enemmän ja surempia kierroksia jotta rungosta tulee tukevampi, muuten runko voi taittua sen ympärille lankaa kierittäessä. 
  2. Kohta 2.
  3. Tämä on koko sydämen teon tärkein osa. Aletaan kierittämään ylimääräiseksi jätettyä pätkää äsken tehdyn kehän ympäri kuvan mukaisesti. Tällöin kehikko napakoituu ja sen ympärille kieritettävä lanka ei luisu paikoiltaan. Lopuksi katkaise lanka katkaisupihdeillä, kun olet kiertänyt koko ympyrän ympäri. jätä pääty sisäpuolelle, ettei se pistä. HUOM! Älä katkaise lanka kerästä tulevaa lankaa!!
  4. Kohta 3. 
    (Kohta 2.)
    Anteeksi ihana manikyyri  :D
  5. Muotoile kehikosta haluamasi muotoinen sydän. (myöhemmin tulin ajatelleeksi miksi ei voisi tehdää muitakin muotoja, vain luovuus on rajana :)) Käytä apuna erilaisia pihtejä.Pyöreäkärkisillä pihdeillä saat pyöreytä ja tasaisilla suoristettua kehikkoa jos se vääntyy.
  6. Kohta 4.
  7. Sen jälkeen ku sydän on  haluamasi muotoinen alkaa hauskin ja helpoin kohta, eli "päälystäminen". Siinä ei ole mitään sääntöä mistä aloittaa ja on jopa parempi täyttää kohtia epätäsaisesti. Tällöin ristikkoon tulee eloisuutta ja siitä tulee ilmavampi, kun langat menevät ristiin epäsäännöllisesti. Huom! jos haluat laittaa sydämen sisälle helmiä, ne pitää laittaa sinne ensiksi ja niiden päälle tai pelkästään ympärille pyörittää lankaa.
  8. Tämä ei ole pakollista. Sydämensä saa koristella miten itse haluaa. Jos laitta eri kokoisiä helmiä sekaisin kannattaa etsiä ensin paikat isommille ja sitten pienemmille helmille. Tässäkohtaa katkaise lanka sen pituiseksi että sitä pystyy kierittämään sydämen ympärille niin monta kertaakuin sinulla on helmiä. Pujota helet yksikerrallaan lankaan ja asettele paikalleen, kieräytä lanka sydämen ympäri ja jatka tällätavalla kunnes kaikki haluamasi helmet on paikoillaan. JOS lanka loppuu kesken liitä uusi langanpätkä tekemällä sen päätyyn vekki  ja ankkuroimalla se johonkin "nurjalle puolelle.

Kohta 6.
6. Kun koristelu on valmis pujota lanka nurjaltapuolelta päälipuolelle ja täkaisin mutta ei samasta reijästä vaan vierestä niin, että lanka tekee pienen lenkin, jonka avulla se pysy paikoillaan. Sitten katkaiset langan sentin päästä  sydämen pinnasta. sen jälkeen taivuta pääty sisälle taas kiertämällä joku pääli langoista, sillätavalla ettei pääty voi tulla enää ulos tai pääse karkuun.

7. 





Kohta 7 Viimeistely
7. Viimeistelyyn tarvitsee kiinnitys lenkin joka täytyy avata tasakärkisillä pihdeillä, jotta sen muoto äilyy. Valitse kummalle puolelle laitat sen vai haluatko molemmille puolille lenkit. Sitten pujotetaan ketju tai solmitaan nahkanaru ja kaulakoru on valmis!


Tässä vielä kuvia valmiista tällä tyylillä tehdyistä koruista:

Avaimenperä, joka on väännetty rautalangasta.
Sydämen keskelle on laitettu lasitimantti



(lähikuva edellä olevasta lasitimantti sydämestä)

 Kiitos kun luitte ja toivottavasti saitte jotain uutta tietoa. Jos jokin asia tai kohta jäi epäselvästi vastaan mielelläni kysymyksiin ja kommentoikaa ihmeessä jos oli kiinnostava :)


    katkaisupihdit, pyöreäkärkisetpihdit, pienet tasapäätyiset pihdit
    hopeoituakuparilankaa

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti